Budapest Essentials városi fesztivál

Budapest Essentials városi fesztivál

Június 25. és 28. között ismét óriási fesztiválhelyszínné változik Budapest: második alkalommal rendezik meg a Budapest Essentials városi fesztivált. A programsorozatnak köszönhetően mindenbe belekóstolhatunk, ami szerethetővé teszi a magyar fővárost: a kulturális programok, a pezsgő éjszakai élet és a street food őrület mellett nemzetközi sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

A fesztiválozók idén nyáron nemcsak a népszerű belvárosi klubokban, hanem különleges közterületeken és középületekben, köztük számos világörökségi helyszínen is bulizhatnak. A Budapest Essentials szervezői elárulták az első külföldi fellépők neveit, és ez a lista ígéretük szerint folyamatosan bővülni fog.

A fesztiválon fellép többek között a brit szintipop nagyágyúja, a tavaly új albummal is jelentkező La Roux, aki olyan slágerekkel készül, mint az In For The Kill vagy éppen a Let Me Down Gently.

La Roux – Uptight Downtown

La Roux – In For The Kill

Ibiza és a mexikói BPM Festival után végre Budapestre is ellátogat a hamburgi Solomun, aki Diynamic kiadójával igazi vérfrissítést jelent német house/deep house színtérnek.

Noir & Haze – Around (Solomun Vox Mix)

A fesztivál vendégeként fellép Katy B is, aki zenéiben egyesíti a nőies és érzéki vokáltémákat az underground műfajok alapvető elemeivel. A londoni énekesnő neve a populárisabb zene rajongói számára a BBC Voice című műsorából is ismerős lehet.

Katy B – Katy on a Misiion

 

DJ szettel jön a Sub Focus, aki már 10 éve brit drum n bass egyik éllovasa, de a Budapest Essentials line-upját erősíti Carl Craig, a detroiti techno úttörője, a szabad szellemű és szókimondó holland Dope D.O.D., valamint a sajátosan intim, kábító hatású house kompozíciókkal operáló Gold Panda is.

A szervezők alapjaiban gondolták újra a városi fesztivál koncepcióját: idén valamivel kevesebb külföldi fellépő lesz, ők viszont egytől egyig a könnyű és underground zenei élet élvonalából érkeznek. Emellett jóval nagyobb figyelem irányul Budapest turisztikai, kulturális és gasztronómia értékeire, valamint a fővárosban élő és alkotó kreatív fiatalokra. „Idén Budapest legkülönlegesebb köztereit és épületeit alakítjuk át valódi fesztiválhelyszínekké, de az is nagyon fontos célunk, hogy vendégeink az összes kiemelt eseményen részt tudjanak venni. Valódi fesztiválhangulatot szeretnénk teremteni, hogy ezzel is bizonyítsuk: Budapestet a benne élők tették és teszik is Európa egyik legélhetőbb és legszínesebb fővárosává” – foglalta össze a várható újdonságokat Dr. Csókay Gergely, a fesztivál főszervezője.

Budapest Essentials városi fesztivál

Az earlybird jegyek 2015. március 11-től 9 900 forintért kaphatóak a fesztivál hivatalos weboldalán, korlátozott számban:
www.budapestessentials.com
Facebook: facebook.com/budapestessentials
Tavalyi videó:

Related Posts

Django Feszt Budapest 2023

A Margitszigeten rendezik meg idén a Django Feszt Budapestet A margitszigeti Kristály Színtérben rendezik meg idén a gypsy dzsessz magyar előadóit felvonultató Django Feszt Budapest…

Otthonra lelt az EFOTT

Idén nyáron ismét a Velencei-tó partjára látogat a hallgatók legnagyobb rendezvénye, az EFOTT Fesztivál. Ez alkalommal azonban a Sukorói-félsziget ad otthont a rendezvénynek, ahol terv…

Jubileumi Jazzpiknik Paloznakon sztárfellépőkkel

Sztárfellépőkkel, fesztiválhimnusszal, saját magazinnal készül az idei Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg az eseményt a Balaton-felvidéki településen. „A nagyszínpadon Richard Bona…

Több mint száz program a kapolcsi Bondoró Fesztiválon

Több mint száz programmal várja az érdeklődőket a Bondoró Fesztivál, amelyet június 11-től 13-ig immár harmadik alkalommal rendeznek meg. A kínálatban gólyalábas és marionett előadások,…