Jazz Impressions

Kárpáti Zoltán Jazz Impressions

Kárpáti Zoltán Jazz Impressions

2012. június 22-én kerül bemutatásra Kárpáti Zoltán exkluzív fotóalbuma, melyben a 2008 és 2011 között, a bánki Louis Armstrong Jazzfesztiválon készült képei segítségével nyerhetünk betekintést a jazz világába, a fotós impresszióin keresztül.

Kárpáti Zoltán Jazz Impressions
Kárpáti Zoltán Jazz Impressions

A fotóalbum által közvetített érzéseket talán a legjobban Kárpáti Zoltán saját szavai adják vissza:

„Egyszer csak elkezdődik… figyelsz, hallgatod, belefelejtkezel, azután megmozdul benned valami, és azt veszed észre, hogy a szíved már táncol. Közelebb kell menned, beleolvadni, s már ott is vagy, és elragad magával a zene. Van, aki behunyja a szemét, és már távol jár, már repül. Az én szemem inkább kinyílik, fürkészi a kis csodákat, izgatottan keresi a titkot, hogyan tudná az elsuhanó hangokat, a ritmust megragadni, megőrizni. Olvasom, hogy a fényképezőgép lencséje nem hazudik. Objektív. Nem vagyok már biztos benne. A mellettem álló fotós képe egészen más, pedig ugyanazt a zenét hallgattuk. Miért ne lenne a képem szubjektív, ahogy én érzem. Ezek az én impresszióim. Jazz impressziók.”

A IX. Louis Armstrong Jazzfesztiválon június 23-án szombaton Kárpáti Zoltán a Tó Hotel éttermében dedikálja könyvét.

A két napos, a jazz világ kiemelkedő zenészeit felvonultató rendezvény keretében a könyvbemutatón túl további különleges programokkal készülnek a szervezők:

Fotó workshop Eifert János fotóművésszel
Filmvetítés Joe Murányi emlékére
A Jazzfesztivállal szoros összefüggésben a szervező Swing Jazz Kultúráért Alapítvány fotópályázatot is meghirdetett, szintén a jazz jegyében.

Forrás: Photonet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..