Könyvajánló – Stephen King: Rémálmok bazára

A hátborzongató történetek nagymestere új elbeszélésgyűjteménnyel lepte meg hűséges olvasóit. A Rémálmok bazára az eddig publikálatlan novellákon túl betekintést enged abba is, hogyan keletkeztek az egyes történetek.

Stephen King új novelláskötete igazi kirakodóvásár: portékáját nemcsak az olvasó elé tárja a szerző, hanem jó vásárosként egyesével be is mutatja őket. A Rémálmok bazára húsz, kötetben korábban nem közölt történetet tartalmaz, s King mindegyikhez rövid bevezetőt írt, amelyben feltárja az írások születésének körülményeit és a maga személyes motivációit. Így a kötet olvasói egyszerre borzonghatnak a mesteri elbeszéléseken és csodálkozhatnak rá, hogy milyen egyszerű élethelyzetek ösztönözhetik írásra a szerzőt.
A történetek között izgalmas kapcsolatok, közös vonások fedezhetők fel: erkölcs, utóélet, bűntudat, mit tennénk másként, ha a jövőbe látnánk vagy éppen kijavíthatnánk a múltban elkövetett hibáinkat. Némelyik novella szereplője az élete végéhez közeledve felidézi bűneit és vétkeit; mások ráébrednek, hogy természetfeletti képességekkel rendelkeznek; és vannak, akik vesztükre egyenesen az ördöggel paktálnak.
„Talán nem is hinnéd, milyen sokan kérdezik tőlem, hogy miért írok még mindig novellát. Egyszerű a válasz: azért, mert nekem örömet szerez, és mert szórakoztatásra termettem. Gitárosnak nem vagyok valami jó, szteppelni végképp nem tudok, ez viszont megy. Úgyhogy csinálom” – írja az előszóban Stephen King.
Az elbeszéléseket Bartók Imre, Berta Ádám, Bihari György, Hegyi Pál, Szántó Judit és Totth Benedek fordították, a kötet március végén jelent meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..