A Huawei bemutatta új mobil felhő tárhelyét okostelefon-felhasználók számára

Minden fájl és fénykép EU-s szervereken marad a Huawei Mobile Cloud-ban!

A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette az új Huawei Mobile Cloud-ot, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül menthessék és állíthassák vissza adataikat és beállításaikat, valamint egyszerűen szinkronizálhassák Huawei készülékeiket. Az új felhőszolgáltatás megkönnyíti az adatmegosztást és az adatok biztonságos tárolását és elérését a Cloud Drive-ban, az adatokat pedig kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.

A Huawei Mobile Cloud az EMUI új verziójával, a Huawei új zászlóshajó termékével debütál majd, de hamarosan a már a piacon lévő modellekhez is elérhető lesz a frissítésekkel. A kamerával készített fotókat és videókat, screenshot-okat és kijelző felvételeket automatikusan fel lehet majd menteni a Cloud-ra. Ezt a felhasználók könnyen elérhetik majd a cloud.huawei.com weboldalról, vagy készülékük Gallery App-jának segítségével.

Elérhető lesz a Huawei készülékek közötti automatikus adatszinkronizáció is, így a Huawei ID használatával gyorsan és egyszerűen lehet majd elérni a névjegyeket, a naptárt, a wifit vagy a jegyzeteket. Az adatokat a Cloud Web Portal-on keresztül is lehet majd kezelni. A Huawei Mobile Cloud kezdetben 5 GB ingyenes felhő tárhelyet kínál, amely idén Finnországban és Lengyelországban lesz elérhető, 2018-tól pedig lehetőség lesz több tárhely vásárlására, vagy a meglévő fejlesztésére.

A szolgáltatások tervezése során a Huawei nagy hangsúlyt fektetett az adatok védelmére, a Huawei Mobile Cloud biztonsági szolgáltatásainak minőségét pedig a Cloud Security Alliance Star/ CSA Star (ISO/IEC 27001) biztosítja. Az adatokat az EU Adatvédelmi jogszabályainak megfelelően kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.
„A Huawei Mobile Cloud elindítása alátámasztja elkötelezettségünket az iránt, hogy még kényelmesebb mobil élményt tudjunk biztosítani felhasználóink számára, adataik könnyed tárolása és biztonságos őrzése mellett” – mondta Yanmin Wang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának regionális igazgatója. „Minden fájl és fénykép EU-s szervereken marad, jogi, biztonsági szakértőink pedig biztosítják, hogy a felhasználók nyugodtan alhassanak”.

A Huawei Mobile Cloud teljes használata kezdetben Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában lesz elérhető, más országokban pedig később. Magyarországon egyelőre csak a névjegyekhez, a wifi infóhoz és a naptárhoz használhatjuk a felhőszolgáltatást. A szolgáltatások indításának menetrendje még változhat.

Related Posts

Utazó alkalmazással bővül a Samsung Gear S3 kínálata

A Samsung Electronics partnerségre lépett a Lonely Planettel. Így az utazók új úti célokat fedezhetnek fel útközben is, a Samsung Gear S3 okosóra segítségével.

Az LG OLED TV sorozatban harmadik éve díjazott az EISA-n

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy 4K OLED TV-je, Smart+ TV-je, SoundPlate hangrendszere és csúcskategóriás LG G3 okostelefonja egyaránt elismerésben részesült az EISA (European Imaging…

Három az egyben – Itt az új Sony Walkman® WH széria

A legújabb Sony Walkman® széria készülékei egyszerre 3 különböző zenehallgatási módot tesznek lehetővé egy innovatív, vezeték nélküli formába öntve. Az NWZ- WH505 és NWZ-WH303 egyszerre…

Nánási Pál is Huawei márkanagykövet lett – Mostantól okostelefont is használ a fotózáshoz az ismert művész

A népszerű magyar fotográfus, Nánási Pál is csatlakozott a Huawei legújabb csúcskészüléke, a Mate 10 Pro nagyköveteihez. Az együttműködésnek köszönhetően a fotóművész új oldaláról, okostelefonos…