• elomagazin  /
  • Könyv   /
  • Könyvajánló – B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Könyvajánló – B. A. Paris: Zárt ajtók mögött 1188296 Full view

Könyvajánló – B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Pszichológiai thriller a műfaji besorolása ennek a kötetnek. Gondoltam, akkor, nosza borzongjunk egy kellemeset. A fordító neve garancia arra, hogy a stílus gördülékeny lesz, a tartalom figyelemfelkeltő, ennyi pedig elég kell, hogy legyen kezdetnek.


És igen… na jó, részben sikerült a szerzőnek, hogy valóban egy klassz élménnyel gazdagodjam. Grace története, ami két idősíkon van elmesélve, kellően feszes szerkesztést kapott, és könnyen, gyorsan olvasható stílusban íródott. Az alapötlet jó, minden fejezet végén várja az ember, hogy vajon mi lesz a következő lapokon. Izgalmas, fordulatos a sztori. Jack, aki a történet elején szinte tökéletes pasi, a tenyerén hordozza szíve választottját. És nemcsak a nő, hanem a beteg testvér, sőt a szülők is fontosak számára. Minden részletre odafigyel, hogy Grace felhőtlenül boldognak érezze magát. Álomesküvő, álomház, álomnászút…
Majd mindez egyik pillanatról a másikra éjfekete tónust kap, amikor kiderül, hogy a drága férj konkrétan egy pszichopata állat, aki elhatározta, hogy Grace életének minden mozzanatát ellenőrizni fogja, hogy rabságban tartja, vagyis továbbra is odafigyel az összes apró részletre, csak egészen más iníttatásból – ám a külvilág felé a nőnek továbbra is a gondtalan asszonyt kell játszania.
Az ifjú feleség, miután túljut a kezdeti döbbeneten, minden idegszálával arra koncentrál, hogy megtalálja a kiutat ebből az embertelen csapdából. Jack azonban mintha a gondolataiban olvasna, minden egyes tervet keresztülhúz, és egyre kegyetlenebb büntetéseket helyez kilátásba, ha hitvese továbbra is a menekülésen törné a fejét.
A szerző biztos kézzel viszi végig a történetet, ám nemegyszer logikailag nem feltétlenül jól felépítetten teszi ezt. Többször éreztem túlzónak a módszereket, illetve a menekülés sem tűnt lehetetlennek bizonyos helyzetekben. A végkifejlet számomra szintén kissé egyszerű és erőltetett volt, de maga a történetvezetés van annyira erős, hogy összességében elmondható a Zárt ajtók mögöttről, hogy élvezetes könyv, amit egyszer mindenképpen érdemes elolvasni. Női szemmel pedig valószínűleg sokkal nyomasztóbb lehet a könyv.
A kötetért köszönet a Művelt Nép Könyvkiadónak.

Dobos Attila

Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Oldalszám: 400 oldal
Megjelenés: 2016. augusztus 04.
Méret: 200 mm x 125 mm
Kötés: Kartonborított, ragasztott
ISBN: 9786155617645

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.