A Magvető az Ördögkatlanon

Öt irodalmi beszélgetés, tizenegy szerző – ezzel várja a katlanlakókat a Magvető a 11. Ördögkatlan Fesztiválon a Vylyan Pincészet teraszán. A 2008-ban indult összművészeti fesztivál egyik díszvendége idén a Magvető Kiadó.
Augusztus 1-jén a túlélőkönyvekről kérdezi Szilasi Lászlót és Darvasi Lászlót Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője. Mindkét író szegedi, mindketten megírták súlyos betegségük történetét, ráadásul barátok, és elsőként olvassák egymás könyveit.
Nádasdy Ádám régi köteteiből és készülő új könyvének verseiből olvas fel, de a beszélgetésből nem maradnak ki a fordítások sem: Dante és Shakespeare művei, valamint a magyarról magyarra fordított Bánk bán. Nádasdy Ádámmal augusztus 1-jén 17.30-kor beszélget Turi Tímea.


Debrecen melletti tanyán nevelkedett, operaénekesnek készült, titokban a Táncdalfesztivál sztárjáról, Kovács Katiról ábrándozott gyerekkorában Szarvas József. Szokatlan, kanyarokkal teli életútjáról könyv született. Hogyan lett a hentestanulóból színész – erről faggatja Szarvas Józsefet és szerzőtársát, Bérczes Lászlót Szegő János, a Magvető szerkesztője augusztus 2-án 16.30-kor.
Augusztus 3-án az Időmérték sorozat fiatal szerzői kapnak helyet a Vylyan teraszon: Balaskó Ákos, Fehér Renátó, Turi Tímea és Zilahi Anna mesél az indulásról, a második kötettel szembeni elvárásokról, elődökről és kortársakról. A beszélgetést Szegő János moderálja.
Totth Benedek első regénye a sodródó vidéki fiatalokról szólt, posztapokaliptikus második könyvének hőse egy fiú, aki egy szétlőtt városban egy amerikai desszantossal indul halottnak hitt öccse keresésére. Horváth Viktor mesekönyv-realista, keserűen mulatságos regénye az 50 évvel ezelőtti valós eseményről szól: Csehszlovákia 1968-as lerohanásáról. Képzeletbeli tankok dübörögnek majd az Ördögkatlanon augusztus 4-én 17 órától. A beszélgetést Szegő János vezeti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..