Hegedűs László: „Egy ugráson múlt a döntő”

A 2014-as Világkupa-szezon első állomásán, a lengyelországi Krakkóban a 9. helyen zárt a magyar triálos világklasszis, aki hét hónap versenymentes időszak után végzett a TOP 10-ben
Hegedűs László: „Egy ugráson múlt a döntő”

unnamed (5)

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – nyolcadik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 24 éves ceglédi fiatalember a hétvégén a krakkói Világkupa versenyen kezdte meg idei nemzetközi szereplését, ahol végül a 9. helyen végzett. Hege elmondta, elégedett az elért eredményével, ugyanis a nyolcas döntő mindössze egy kockázatos ugrás miatt maradt el.
Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár kifejezetten a sportág számára megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki a 8. helyen áll az aktuális világranglistán, mindössze 47 ponttal lemaradva az 5. helyezett mögött. Idén arra készül, hogy megőrizze a helyét a TOP 10-ben.
Az első Világkupa futamnak a lengyelországi Krakkó adott otthont, és az idénynyitón a világ minden tájáról – az európai menőkön kívül Kanadából, Ausztráliából és az Egyesült Államokból – is érkeztek versenyzők. Hege kategóriájában – 26 colos – negyvenegy versenyző állt rajthoz, és az már a selejtezők alatt kiderült, a mezőny annyira erős, hogy a nyolcas döntőbe szinte csak hibátlan teljesítménnyel lehet bekerülni. A 24 éves ceglédi triálost végül csak egy hajszál, illetve egy ugrás választotta el a finálétól.

unnamed (6)

„Az idei szezonban az a legfőbb célom, hogy a világranglistán megtartsam a Top 10-es helyezésemet, illetve, hogy a versenyeken mindenképpen a legjobb tízbe végezzek. Azt már az első gyakorlatok alatt lehetett látni, hogy a mezőny egyre erősebb, és már ekkor látszott, az, hogy ki juthat be a döntőbe, csak minimális különbségeken fog múlni. A középdöntőt öten is hibátlanul jutottak a nyolcas fináléba, míg nekem az egy hibapontommal a velem holtversenybe lévőkkel újra teljesítenem kellett a pályát. A minél jobb gyakorlat érdekében az egyik nehéz ugrásnál kockáztattam, ám sajnos rosszul érkeztem talajra belőle, így a maximális 5 hibapontot gyűjtöttem be a szekción, és ezzel sajnos nem jutottam a döntőbe, de így is a 9. helyet szereztem meg, ám a megszerzett 85 pontommal megerősítettem a helyem a világranglista nyolcadik pozíciójában” – elevenítette fel a 24 éves ceglédi sportember.

Related Posts

8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos!

A lengyelországi Walbrzychban megrendezett 2014-es kontinensviadalon hat világbajnokkal csatázva végül a 8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Ebben a mezőnyben óriási eredmény…

A világ egyik legjobb triálosa dobogóra tör a világranglistán

A tavalyi fantasztikus szezon után, amikor a világranglista 7. helyén zárt Magyarország legjobb triálosa, Hegedűs László, idén mindenképpen szeretne bekerülni a TOP 5 közé.

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos: társával bejutott a legnagyobb televíziós tehetségkutató élő show-jába. Hegedűs László: „Állva ünnepeltek minket”

A világklasszis magyar triálos ismét a csúcson!

Az Európa-bajnokság után a norvégiai világbajnokságon is döntőbe jutott, és a 8. helyen végzett a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Bebizonyítottam, hogy a legjobbak között a…