Könyvajánló: Tear királynője

Erika Johansen regénye Emma Watson kedvenc olvasmánya volt tavaly, ő a készülő film főszereplője és egyben producere is.

151bfc24-85d7-4284-8e28-a2f52f71dc67

Nagyon régóta készülünk már erre a fantasyre, az idei év egyik nagy sikervárományosa lehet: egy száműzetésben élő fiatal lány történetét meséli el, aki egy királyság örököse, de sokan nem akarják, hogy elfoglalja az őt megillető trónt. Úgyhogy nincs sok választása, vagy a birodalom legrettegettebb uralkodójává válik, vagy már az első héten orgyilkosok áldozata lesz – minden rajta múlik, és azon, hogy milyen döntéseket képes meghozni. Megjelenik október 6-án.

A könyv nagy kedvencévé vált Emma Watsonnak: Hollywood már lecsapott a filmjogokra, és várhatóan Watson lesz a készülő film főszereplője és egyben producere is.
A tizenkilenc éves Kelsea Glynn pontosan olyan, mint a többi hasonló korú lány: engedetlen, meg van győződve a saját igazáról és mindig mindent jobban tud az idősebbeknél. De tőlük eltérően ő éppen egy királyságot készül megörökölni: egy királyságot, ami korrupt, romlott és veszélyes. Vagy a legrettegettebb uralkodójává válik, vagy már az első héten orgyilkosok áldozata lesz – minden rajta múlik, és azon, hogy milyen döntéseket képes meghozni.

Erika Johansen regénye klasszikus fantasy elemekből építkezik, de nem szégyell sokszor kegyetlen és erőszakos lenni: a Tear királynője egy fiatal lány történetét meséli el, aki sokáig volt kénytelen száműzetésben élni, hogy végül hűséges testőreivel visszatérjen, és elvegye, ami jogosan jár neki. Fekete mágiával, rejtélyekkel és akciódús jelenetekkel teli történet, amire már Hollywood is lecsapott: várhatóan Emma Watson lesz a készülő film főszereplője és egyben producere is.

Kiadó: Agave
Megjelenés: október elején

Related Posts

Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete

A könyv ismertetője már önmagában felkelti az érdeklődést, ehhez hozzáfűzni már nem nagyon lehet, mégis megteszem.

Könyvajánló: Jeff Vandermeer: Expedíció

Emlékeztek még a „Lost” című sorozatra? Nekem az maradt meg a legjobban belőle, hogy minden egyes résszel több és több rejtély merült fel, magyarázat rájuk…

Könyvajánló: China Miéville: Kraken

China Miéville megint megcsinálta! Létrehozott egy élő, teljes, összetett univerzumot. Aztán belezsúfolta az egészet Londonba.

Emma Donoghue: Hívnak a csillagok

Emma Donoghue már A szoba című, nagy sikerű könyvével is bizonyította, hogy nem fél kemény témákhoz nyúlni, olyan történeteket bemutatni, melyek a nők küzdelmeit mutatják…