Könyvajánló:Hajdú Balázs – KŐrösi Norbert – Rima Péter: Megúsztuk szárazon

A napokban jelent meg a Hajdú Balázs első könyve, mely két luxushajón dolgozó fiatalember életének igaz történetét dolgozza fel. Az ajánlójában ez áll:„Ez a könyv nem csak végtelen utazásokról, páratlan kalandokról és vicces abszurd helyzetekről szól.

unnamed (3)

Nem csak Szaud-Arábiáról, Monacóról, vagy a karibi British Virgin Islandről. Ez a könyv két vidéki (szentesi-orosházi) fiatalemberről is szól, akik egy luxushajón találkoznak először. A vakmerő kitörésükről, kemény munkájukról, szegénységről és gazdagságról. A Világban járva önmagukat keresték és a megélhetést. Önmagukban és megélhetésükben pedig ráleltek a Világra. Ez a könyv tengeri utazásaikról, egzotikus országokban megélt izgalmas kalandjaikról, egykori önmagukról, a változás folyamatáról szól, és arról, ahogy ezek az élmények tapasztalattá, sőt, sikerré értek bennük. Kőrösi Norbert és Rima Péter egyaránt egy-egy alföldi kisvárosból vágnak neki a nagyvilágnak, de szülőföldjüktől több ezer kilométerre, egy luxushajón találkoznak először…”

Hajdú Balázs

A Dumaszínház tagjaként nevet szerzett fiatal humorista már régóta kacérkodott az írással. Saját bevallása szerint, ez eddig csak téma hiányában marad el: „Mindig is szerettem írni és örülök neki, hogy kipróbálhattam magam ebben a műfajban. Nemrég keresett meg az ötlettel Kőrösi Norbert és Rima Péter, akiknek megvolt a sztorijuk, ezért nekem könnyű dolgom volt, már csak meg kellett írnom… A könyv alapvetően az önmegvalósításról szól és arról, hogy ha valamit teljes hittel csinálunk, az meghozza az eredményét és az élet meghálálja az erőfeszítéseket. A luxushajózáson belül azt a világot mutatjuk be, amit az utazók nem látnak, és akik nem dolgoztak ilyen hajón, talán el sem tudják képzelni. Szerintem attól igazán jó a könyv, hogy annak ellenére, hogy sok a humor benne, végig van valami mögöttes, komolyabb tartalom is, amiből az olvasó merítkezni tud.”
A Konkrét Könyvek gondozásában megjelent mű a könyvesboltokba csak szeptemberben kerül, de addig is megrendelhető az interneten, házhoz szállítási lehetőséggel vagy személyes átvétellel.

Kiadó:KONKRÉT KÖNYVEK KFT
Oldalak száma:400
Borító:FÜLES, KARTONÁLT
Súly:330 grISBN:9789637424656
Nyelv:MAGYARKiadás éve:2014
Árukód:2502594 / 1116549

Related Posts

Könyvajánló: Salamon Gábor, Zalotay Melinda: Mentsd meg a világot, ne csinálj semmit!

Mit szólsz a címhez, kedves Olvasó? Nem lenne kedve megpróbálni a semmittevést? Ezeregyszáz idézet – Jonathan Swifttől Johnny Rottenig – kedvet csinálhat hozzá!

Könyvajánló: Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak

Kezembe fogtam a könyvet, kinyitottam csak úgy valahol, megszaglásztam, beleolvastam. És már a harmadik mondatnál mosolyogtam. Rögtön tudtam: ezt a könyvet el kell olvasnom, mert…

Könyvajánló: Steh MacFarlane: Hogyan rohanj a vesztedbe

A Tedet nagyon szerettem, de nem tudom, könyvben hogyan működött volna. A Hogyan rohanj a vesztedbe című filmet még nem láttam, de tudom, hogyan működik…

Könyvajánló: Leitner Olga: Bakker, anya lettem!

A gyerekem már szinte felnőtt, de a könyvet nem tudtam letenni. Egyszerrre minden visszajött: az éjszakai bőgések, a mackónadrágos babakocsis séták, és a máig aktuális…