• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken
Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken - Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken Full view

A határmenti térség polgárainak egyetlen felemelkedési lehetősége az életminőség javítása, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és a kirekesztettség megszűntetése

Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken

A határ menti térség polgárainak egyetlen felemelkedési lehetősége az életminőség javítása, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és a kirekesztettség megszüntetése.

Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken
Ingyenes angol tanulási lehetőség a határ menti településeken

Az érintett közösségek felzárkóztatásának egyik meghatározó eszköze az esélyegyenlőség megteremtése, a leszakadó rétegek és a perifériákon élő csoportok társadalmi,gazdasági integrációja. Ezen integráció alapja a közösen beszélt nyelv. Ehhez nyújt támogatást az alábbi pályázat.

Beszéljünk közös nyelvet, nyelvi képzések a Komáromi és Nyitrai kerületben címmel nyert a Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében forrást az Ökogeneráció Nonprofit Kft., és határon túli partnere, az Eko – vzdelanie, valamint 4 település a magyar – szlovák határon. A 12 hónapig tartó projekt keretében nyelvtanulást elősegítő e –learning keretrendszerű képzés tananyag kidolgozását és lebonyolítását tervezi Mogyorósbánya, Pilisszentlászló, Muzla és Gbelce.

A Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program pénzügyi segítségével megkísérelik elősegíteni a közösen használható e-learning keretrendszerű tananyaggal a magyar, szlovák és angol nyelv elsajátítását. Az e-learning keretrendszerű képzés segítségével bárki, teljesen ingyen elsajátíthatja ezeket a nyelveket. Ezen kívül számítógépeket (munkaállomásokat) helyeznek el az önkormányzatoknál, hogy azoknak, akiknek nincs számítógépe és/vagy internete, szinét elérhessék a tananyagot.

A folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb Unióban az idegen nyelvek ismerete előmozdítja a kulturák közötti kapcsolatokat, az egymás kölcsönös megértését, valamint az egyes polgárok közötti közvetlen kommunikációt, mely a projekt átfogó célja is egyben.

A projekt eredményei révén növekedhet a kohézió a közösségek és az emberek között, egy nyelvet beszélhetnek, ezáltal Partnerséget építhetnek.

A programról bővebben olvashatnak és a tananyagot elérhetik a www.okogeneracio.hu oldalon.

Borsos-Kőszegi Erika

Written by acsi

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.