Könyvajánló: Rachel Van Dyken: Egyetlen

Hmmm, hmmm… nehezen szavakba önthető, mit érzek, most, hogy letettem a könyvet. Kicsit hihetetlen, kicsit misztikus, kicsit szomorkás és nem kicsit romantikus. Túláradóan tömény szerelem, igazi csajos regény. Bevallom, nekem sok volt, de ez nem azt jelenti, hogy rossz is. 

covers_314538

Főszereplőink az egyetemen botlanak egymásba szó szerint. Szerelem első látásra, gyors ismerkedés és már jönnnek is a bonyodalmak. Kiderül, mindkét fiatal sérült: Kiersten lelkileg, Westonnak pedig az egészségével is vannak gondjai. Spoilerezés nélkül nem tudom leírni, hogy mi az, ami nem tetszett a regényben. Nem volt valóságszerű. Olyan hirtelen szeretnek egymásba, olyan gyorsan alakul a kapcsolatuk, közben meg hiteltelen, hogy az egyetem legmenőbb sráca ennyire kontrolálni tudja magát, túlesik egy szívműtéten és végén megnyeri a bajnokságot. Valahogy egyik szál sem lett igazán kidolgozva. Sok minden csupán jelzésszinten lett érintve a történetben, de részleteket csak pár eseményről tudunk meg. Mintha amerikai tinifilmet nézne az ember. Ettől függetlenül olvastatja magát, egyáltalán nem unalmas.
Könnyű kikapcsolódásra csak ajánlani tudom.

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint -, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről.

Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni.

Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

Szabó Zsanett

Kiadó: Athenaeum
Fordította: Sziágyiné Márton Andrea
Megj.elenés éve: 2014
Terjedelem: 290 oldal

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..