• elomagazin  /
  • Zene   /
  • Nyárváró 30y és Parov Stelar a Budapest Parkban
Nyárváró 30y és Parov Stelar a Budapest Parkban 18518527_1663735593676774_415214092_n (1) Full view

Nyárváró 30y és Parov Stelar a Budapest Parkban

Végre beköszöntött a jó idő, ami szabadtéri koncertek nőnek ki a földből szerte a városban. Újra kezdhetünk járni Budapest egyik legnagyobb nyitott szórakozóhelyére, a Budapest Parkba. Az immáron felújított koncerthelyiség olyan nevekkel nyitotta meg a szezont, mint például a 30y, vagy a Magyarországra igen gyakran látogató Parov Stelar.

Mivel az idő ilyenkor még eléggé kiszámíthatatlan, így ez előtt a koncert előtt is csak imádkozni tudtunk, hogy ne mossa el az eső. A Parknak ugyan erre is van megoldása: a shop-ban többek között esőkabátot is lehet kapni az élvezhető koncert érdekében. Az időjárás végül azonban nekünk kedvezett, a koncert alatt végig szárazság volt az ezt megelőző zuhék ellenére is. A 30y előzenekara jelenleg a Csaknekedkislány zenekar volt, akik megalapozták a hangulatot a koncert kezdete előtt. Bemelegítették a közönséget az éneklésre, hiszen a koncert végére már jelentős tömeg gyűlt össze náluk.
A koncert egyben egy születésnapi ünneplés is volt Zazának, a dobosnak, akit egy klippremierrel ünnepelt a csapat. Ezt a klipet most láthatták kivetítve a rajongók, teljes valójában viszont csak nyáron fog debütálni. A dalok közül felcsendültek régebbi, sőt, viszonylag ritkán játszottak, de szerencsére az új, Dicsőség című albumba is belehallgathattunk végre élőben is. A tömeg, mint minden 30y koncerten, most is nagyon lelkes volt, és megtöltötte az egész Budapest Parkot. Mindenki együtt kántálta a leghíresebb dalokat, és együtt hívta vissza a zenekart a színpadra.

Másnap Parov Stelart élvezhettük a Parkban, a zenekar ismét fergetegeset alkotott. Szeretnek itt játszani, februárban az Arénában, tavaly a Sziget fesztiválon láthattuk őket. Parov Stelar alkotásai több, mint 700 válogatásban szerepeltek (például: Hôtel Costes, Buddha Bar, Electro Swing) és számos TV hirdetésben, show-ban, sorozatban és mozifilmben is elhangzottak. 2012-ben “Chambermaid Swing” című dalának egy részlete egy Bacardi reklám zenéje volt. Szintén 2012-ben, a “Booty Swing” című retro-dal, amit főképp Lil Hardin Armstrong “Oriental Swing” című dala alapján készített, a Cosmopolitan of Las Vegas hotel reklámjában hangzott el. 2013-ban ugyanez a dal a Chevrolet egyik reklámjában is szerepelt.

A Budapest Park az számunkra a legtesthezállóbb helyszín Magyarország egyik legnagyobb alternatív zenekara számára. Itt a szabad ég alatt, igényes környezetben és társasággal énekelheti végig a rajongótábor a koncertet, amit még az sem tud elrontani, ha az ember eldobható esőkabátban bulizza végig az éjszakát.

Szauer Lilla

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.