Végre született erről is könyv – Sam Munson: Szívás

„A legviccesebb, legőszintébb regények egyike. Minden elemében felér Mark Twainnel és J.D. Salingerrel – Chicago Tribune”
Sam Munson Szívás című műve nemrégiben jelent meg a Menő könyvek gondozásában. Az ifjúsági regényben minden megvan, amire egy kamasznak szüksége lehet – nyomozás, drogok, szerelmi szál, és még sorolhatnánk. Az akcióval átszőtt 300 oldal nem rejteget unalmas részeket, szerencsére valami mindig történik a főszereplő életében.


A legjobb viszont az az egészben, hogy kendőzetlenül beszél egy olyan témáról, amely Magyarországon sajnos még mindig tabunak számít. Akár csak a háztartásokra nézve, de globális szinten is a fiatalok marihuána fogyasztása olyan dolog, amiről egyszerűen nem illik beszélni. Mindenki tudja, hogy létező probléma, de az irodalomban is nehezen tudják megfogni ennek fontosabb részeit. Ez a könyv megmutat mindent, ami a marihuána fogyasztással jár, nem kertel, nem rábeszél, sőt – inkább szórakoztató formában nevel.
Az intellektualitás sem elengedhetetlen, a füvezés úgy van a jelen a köztudatban, hogy akinek nincs elég esze, csak az nyúlhat kábítószerekhez, ez a könyv viszont ledönt minden ilyesféle sztereotípiát. Tele van világirodalmi utalásokkal, és olyan egyetemistákkal, akik bizony nem ész hiányában választják a szerhasználatot. Minden kamasznak, fiatal felnőttnek bátran ajánlom, hogy ha otthon, vagy a közoktatás színterein belül nem is, de legalább az irodalom terén sikerüljön megérteniük, amit tudniuk kell a fű használatáról.
Szauer Lilla

Szívás
Sam Munson
Menő Könyvek, 2017
• 303 oldal
• Kötés: karton
• ISBN: 9789634033530

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..