Király Gábor: Föld, amely kívül van a városon

Király Gábor: Föld, amely kívül van a városon

A Godot Galéria 2020-as kiállítási évét januárban Király Gábor festőművész tárlatával indítja, aki első alkalommal mutatkozik itt meg.

A Föld, amely kívül van a városon című egyéni kiállításán olyan műveket tár a közönség elé, amelyeken felfedezhetőek a Király Gábortól ismert irreális művészi világ sajátos jegyei, ugyanakkor ezen belül is egy témájában elkülönülő, összetartó válogatást mutat be a legújabb alkotásokból. Bizarr fantázia állatait teljesen nem mellőzve most animális emberalakjait ábrázoló festményei kerülnek a középpontba.

Ezekről egy különös módón szuggesztív arc tekint vissza a nézőre, amelyről a kétségnélküliség, a természeti lény-lét, a zsigeri tudás és az ösztön egyaránt visszaköszön. Király Gábor ezeket az alakokat a mindennapi élet tárgyvilágának megjelenítése mellett is misztikus síkra emeli a realista látásmódot nélkülöző ábrázolás és a leredukált, h ideg színhasználat ötvözésével.

A legkülönbözőbb méretű festményeken túl tovább erősödő faszobrászati vonulatát is képviseli műveivel a tárlaton, egy mitikus teret hozva létre a nagyváros közepén, amely a csend, a lelassulás és a mélyről jövő tartalmak jegyeit hordozza magán.

Megnyitó: 2020. január 8-án, 18 órakor
A kiállítást megnyitja: Cserhalmi Luca esztéta
Megtekinthető: 2020. február 1-jéig keddtől péntekig 9 és 14 óra között, szombaton 10 és 13 óra között
A kiállítás megtekintése ingyenes.

Godot Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

A megnyitó facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/2543527949268049/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..