A Titkos kert a Bookline listavezetője!

A Bookline 50 legsikeresebb könyvét bemutató júniusi listára 35 új könyv került fel. Az első helyre, meglepő módon egy felnőtteknek szóló kifestőkönyv került, a dobogó többi helyét az értékes szépirodalom foglalja el.

Meglepő trenddel szembesülhettünk idén nyáron: tarol a felnőtteket megcélzó kifestőkönyv. 35 országban, több millió ember tölti az idejét színezéssel, és itthon is sikerült az első helyet megszereznie a Bookline TOP50-ben Johanna Basford: Titkos Kert – Színezőkönyv, mesébe illő rajzokkal című füzetének.

Ennél kevésbé meglepő, a mind a nyomtatott mind az e-könyv listán második helyet megszerző Spiró György új könyve, a Diavolina sikere. A Könyvhéten is eladási rekordokat döntő regény Gorkij ellentmondásos világáról és utolsó éveiről szól, forradalomról, intrikákról, valós, megtörtént esetek alapján.

A világ számos országában is sikeres, májusi listavezető került júniusban a dobogó harmadik fokára, és az e-könyv lista első helyére, ez pedig Paula Hawkins: A lány a vonaton című különleges hangulatú krimije. A Könyves Magazin nyári számában idézik a szerzőt, aki azt vallja domestic noir típusú regényéről, hogy az ilyen könyvek nem sorozatgyilkosokról vagy kémekről szólnak, hanem azokról a veszélyekről, amelyek az otthonainkban, a kapcsolatainkban fenyegetnek bennünket. Talán ebben rejlik a hátborzongató hangulatú könyv sikere.
A negyedik helyen szereplő Játékos nevelés című könyv, hét helyet lépett előre a listán. A kötet kreatív megoldásokat ajánl a gyereknevelési problémákra. A szerző Lawrence J. Cohen játékterapeuta szerint a gyerek számára mi sem természetesebb, mint a játék. Bestsellerét Vekerdy Tamás ajánlásával olvashatjuk itthon.

Kilencedik a Bookline listáján Giulia Enders Bélügyek című könyve, ami 15 helyet lépett előre és összefoglal mindent, amit az emésztésről tudni kell, mindezt szellemesen, ragyogó humorral teszi, azt bizonyítva, hogy a tudomány is lehet szórakoztató.

Tizedik helyre toppant be a júniusban megjelent Rám is gondoljatok című írás, Gyurkó Szilvi gyermekjogász könyve. A Bookline Könyvek gondozásában megjelent hiánypótló mű a gyerekeket helyezi a fókuszba, praktikus és könnyen megfogadható tanácsokat ad válás esetére. A könyv eligazít, felment, megmagyaráz és segítséget nyújt a zűrzavaros időszakban, annak érdekében, hogy a felek a lehető legkevésbé sérüljenek.

A lista középmezőnyében találjuk Nádasdy Ádám A vastagbőrű mimóza című könyvét, aminek alcíme Írások melegekről, melegségről. Az író olyan témát dolgoz fel, ami sokaknak kínos és zavaró lehet, viszont másoknak éppen felszabadító érzés lehet a könyv megjelenése.

Újonnan került fel a listára, de minden bizonnyal sokáig a sikerkönyvek között marad Havas Henrik: Az első számú közellenség című riportkönyve, amiben Dodit, a hazai börtönök élő legendáját faggatja a riporter. Havas a magyar börtönök világát, az alvilág működését, a korrupciót mutatja be, nem elkendőzve benne az igazságot, csempészetről, szökési kísérletekről, félelemről és erőszakról.

Related Posts

Könyvajánló – David Macaulay – Hogy működik?

 Látszólag gyermekkönyv, alaposabban megnézve viszont kiderül, hogy minden korosztálynak szól David Macaulay Hogy működik? című könyve. Olyan tárgyakat, járműveket, technológiákat sorol fel ebben az igen…

Nem tudod, mit adj karácsonyra? A Manó Könyvek megoldják!

A Manó Könyvek olyan széles könyvkínálattal várja a tanácstalan ajándékvásárlókat, hogy mindenki talál benne megfelelőt. A legkisebbektől a tinédzserekig, az ismeretterjesztéstől a mesékig, – amiket…

Könyvajánló – Karen Harvey: Arcfestés

Több mint 30 mintát mutat meg a kötet, lépésenként illusztrált, könnyen követhető leírásokkal, amelyek bármilyen gyermekrendezvényre, vagy éppen a közelgő halloween-re örömöt okozhatnak a gyerekeknek.