Könyvajánló – Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Mióta létezik, azóta olvasom Bihari Viki blogját, meg úgy egyáltalán mindent, ami a kezéből kikerül. Mindig vegyes érzésekkel. Metrón rendszeresen hangos röhögéssel, többnyire üzenetben azonnal megosztom pár emberrel, le ne maradjanak róla.

Aztán vannak azok a bejegyzések, amelyek néha könnyeket csalnak a szemembe, mert igazak, őszinték, megindítóak.
És most itt a könyv, ami valami hasonló: sok tömény röhögés, sok elgondolkodtató történet, és nulla álbölcsesség, ami a poncokon roskadozik.
Bihari Viki kiteríti elénk magát, ott van, pőrén és őszintén, hogy nevettessen, elgondolkodtasson, hogy ébren maradjunk akkor is, ha közel a reggeli felkelés.
Én tudom, hogy komolyan veszi az életet. Azt is, hogy az írás egy borzasztó nagy szelep, amin minden öröm és kín távozik, jelen esetben úgy, hogy sok olyan olvasónak is segít, aki alapvetően nem segítő könyvnek vásárolta a könyvet. (Abból is dől elég a fejünkre a boltokban, ha nem vigyázunk…) A legőszintébb, és megindítóbb az benne, hogy tuti igazak a történetek. Ezt egyszerűen érzed.
Na, mindjárt írok róla egy olyan ajánlót, hogy sírva borulnak az olvasól a bilentyűzetre…:) Pedig egyébként sírós, valóban, csak a röhögéstől. Fater önálló vigyor-téma, és hát a szex is, ami nincs, vagy majdnem van, de mindenesetre könnyekig röhögős.

Szóval az van, Viku, hogy egy ország röhög, meg egy ország drukkol, hogy jöjjön már az a herceg a fehér mittudoménmin, amin egyszer csak elvisz, és akkor majd olvashatunk pelenkaszagú blogot, nyálas-szerelmes bejegyzéseket, de tudod, ezzel a stílussal és humorral: tőled bármit!

Borsos-Kőszegi Erika
főszerkesztő
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

A könyvből készült film már a mozikban!

Libri – Insomnia, 2017
325 oldal
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633109472

Related Posts

Könyvajánló: Greame Simsion: A Rosie-projekt – Ésszerű szerelem

Don Tillman, aki igen sikeres genetikusprofesszor, elérkezettnek látja az időt, hogy belekezdjen élete nagy kalandjába, nevezetesen a feleségkereső projektbe. A sikeres kiválasztódás érdekében egy igen…

Március 25-től lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjasára

Március 25-től lehet szavazni a Libri idei irodalmi közönségdíjasára. A közönség a 10 döntős mű közül választhat, amelyeket 156 könyvből választott ki a Libri által…

Új női hangok

Mit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk…

Nem annyira fekete – Kondor Vilmos Budapest Noir

Kondor Vilmos Budapest Noir című regénye nem újdonság a magyar olvasóknak – először 2008-ban jelent meg, s most, 2017-ben a Libri Kiadó gondozásában újra.