Könyvajánló – Kemény Zsófi: Rabok tovább

Kemény Zsófi regénye az a könyv, amely rávilágít, hogy az Y generáció tagjai jönnek, látnak, éreznek, és akár politikai szempontból is véleményt formálnak, alakítanak. A könyv ugyan egy fikció, de akár még igaz is lehetne. Volt nekünk ’56-unk, hogy emlékezhessünk rá.

Bora, a fiatal pszichológia szakos egyetemi hallgató politikailag nem kifejezetten érdeklődő, az események azért sodorják a Forradalom 2017 nevű szervezethez, mert a szülei magára hagyták egyedül egy lakásban, külföldre költözésükkel a fiatal lányra rázuhant az egyedüllét és a felnőtt élet minden rémsgése újdonsága.
A szervezet pedig nyomul, mindenhol ott van, forradalmat szít, szervezkedik, amiből ugyan Bora mit sem ért, de elragadja annak aszellemiségnek és hangulatnak a heve, amelybe a többi fiatal viszi.
Nem utolsó sorban pedig egy fiatal fió, a híres rapper, Giovanni szerelme az, ami tovább viszi, lendületben tartja.
Egy idő után pedig nincs kiszállás.
A történet olvasható, mert rendkívül érdekes, színes nyelvezettel íródott, és egy sajátos szemszögből láttat. Legnagyobb értéke, hogy ennek a generációnak a szemével látjuk azt, ami valójában időközben a pesti utcákon történt a tavasszal, nyilván nem ebben a formában, de kicsit jósolva ezt, Egy egyetemista generáció forradalma ilyen lenne talán. Szenvedélyes szerelemmel fűtött, kicsit sodródó, kicsit tétova. De mindenképpen harcos, elveiért kiálló forradalom lenne. Elhisszük neki, hogy végigcsinálná.

A szerző, Kemény István József Attila-díjas magyar író, költő lánya. Zsófi egy 23 éves slammer. Harmadik könyve pedig olvasandó.

Kiadó:JELENKOR KIADÓ KFT.
Oldalak száma:279
Borító:KEMÉNYTÁBLA,
VÉDŐBORÍTÓSúly:396 gr
ISBN:9789636765927
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2017
Árukód:2697575 / 1164835
Fotó: könyves blog

Related Posts

Schein Gábor lenyűgöző Füst Milán monográfiája

Füst Milán a Nyugat első nemzedékéhez tartozott, csak úgy, mint Ady, Kosztolányi, Karinthy, Móricz, és Babits. Hozzájuk mérten sokkal szélesebb spektrumon alkotott az irodalom terén,…

Könyvajánló – Berta Zsoltot olvasni….

Berta Zsoltot olvasni otthonos dolog. Berta Zsoltot olvasni meghitt is talán. Otthonos és meghitt, mert nekem is van apám, akinek van egy szőlője, amit addig…

Könyvajánló – Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla

Sorsfordító történelmi események, szívekben megőrzött legendák, vérzivataros időkön átmentett hagyományok – egy család több generációjának megindító és elgondolkodtató históriája Bauer Barbara legújabb regényében.

Könyvajánló – Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.