Megjelent Kondor Vilmos új kötete, A budapesti gengszter és újra kapható a Bűnös Budapest!

Kondor Vilmos új regényében a szesztilalom idejének Amerikájába kalauzolja az olvasót, ahol minden az alkohol, a pénz és a hatalom körül forog.

1929 kora tavaszán Gordon Zsigmond, a Philadelphia Inquirer újságírója váratlan feladatot kap: cikket kell írnia a várost behálózó szeszcsempészetről és az abból táplálkozó korrupcióról, ám a cikk csak úgy ér valamit, ha belülről gyűjt anyagot hozzá.

Ellenérzéseit legyőzve és kalandvágyának engedelmeskedve beépül a város leghírhedtebb szeszcsempészbandájába. A sikerhez és a cikkhez vezető út azonban vértől és alkoholtól bűzlik, és Gordon napról napra olyan döntésekre és tettekre kényszerül, melyekért rendes körülmények között éveket tölthetne rács mögött Amerika legkeresettebb bűnözői – a kegyetlen gyilkos, Frank McErlane, Philadelphia vaskezű ura, Vare szenátor és Al „Hasított képű” Capone – társaságában.
Az anyaggyűjtés során váratlanul összeesküvésre bukkan, és hamar olyan helyzetbe manőverezi magát, amelyben, ha rosszul keveri a kártyákat, soha többé nem fog semmilyen cikket sem írni. Pedig nem történt más, csak meghallott egy magyar szót. Amit nem kellett volna.

Kondor Vilmos: Bűnös Budapest

Új kiadásban jelent meg a Bűnös Budapest-ciklus névadó kötete

1939 szeptemberében kitör a II. világháború, Budapest pedig egyre komorabb és veszélyesebb várossá válik, ami kedvez a politika és a játékbarlangok hazardőreinek.
Azon az éjszakán, amikor a lengyel menekültek ezrei előtt megnyitják a magyar határt, a margitszigeti uszodában meghal egy fiatal lány. Gordon Zsigmond nem is tudna az esetről, ám kiderül, hogy a halott lány nem az, akinek hiszik. Gordon kisvártatva zavaros és erőszakos események hálójában találja magát, és nem sejti, kik állnak a háttérben.
Mindeközben a Szent István körúttól néhány sarokra Nemes Sándor nyugdíjas detektív-főfelügyelő megbízást kap, hogy kerítsen elő egy morfiumszállítmányt, amely a határ megnyitása után tűnt el nyomtalanul. A megbízó olyan ember, akinek lehet nemet mondani, de nem javallott.
A két férfi, Gordon és Nemes eltérő módszerekkel dolgoznak, de egyvalami közös bennük: mindketten jól ismerik Budapest visszataszító és mocskos arcát. Térben és időben is kiterjedt nyomozásuk végül összeér, s olyan förtelmes titkokról rántja le a leplet, melyekért semmilyen áldozat nem kevés, és semmilyen bosszú nem drága.

Related Posts

Könyvajánló – Kondor Vilmos: Szélhámos Budapest

Kondor Vilmos nemzetközi sikerű Bűnös Budapest regényfolyamát már nem kell bemutatni az olvasónak. Legújabb regénye azonban a Budapest Noir előzménytörténete, amelyből fény derül Gordon Zsigmond…

Könyvajánló – Emelie Schepp: Mementó

Figyelemreméltó skandináv szerző, aki méltatói szerint Jo Nesbo méltó utódja és Gillian Flynn, Karin Slaughter, Heather Graham vagy Lee Child sikerére hivatott.

Könyvajánló – Bartók Imre: A patkány éve

Csiszolatlan gyémánt vagy csupán egy darab szén? Horrorisztikus szépirodalom vagy kísérlezetős ponyva? Elgondolkodtató vagy elfelejtendő? És megannyi kérdés, ami az emberben felmerül Bartók Imre művével…

Könyvajánló: Roger Hobbs: Ghostman

Kénytelen vagyok azzal kezdeni, hogy a könyv borítóján szereplő Lee Child-ajánlást elhittem, ezért nagy várakozással vettem kezembe a regényt. Most ott tartok, hogy továbbra is…