Jó embert keresünk!

A Médiaunió Alapítvány pályázata Magyarország inspiráló példaképeinek megtalálására

A Médaunió Alapítvány pályázatot hirdet a 2013-as “Jó embert keresünk – Keressük Magyarország példaképeit” kampányának részeként.

Jó embert keresünk!
Jó embert keresünk!

A “Jó embert keresünk!” pályázat célja

Jelöléseket várunk olyan magyar emberekre, akik önzetlenül segítenek egy közösségnek, időt áldoznak arra, hogy mások élete jobb legyen, támogatnak másokat tudásukkal, munkájukkal vagy adománnyal, vagy akiknek életszemlélete, kitartása, a mód, ahogy életüket, saját sorsukat irányítják, tanulságos lehet másoknak, példaként állítható mások elé.

Pályázók köre

Jelölhet: magánszemélyek, for-profit, vagy non-profit cégek és állami szervezetek egyaránt.
Jelölhető: A pályázaton példaképnek jelölhető bárki ma élő, 16 évesnél idősebb magyar állampolgár, vagy külhoni magyar magánszemély.

A pályázat részletei

Kategóriák

 • vállalkozói siker
 • egyéni siker
 • közösségért tevékenykedő ember
 • egyéb

Olyanok jelölését várjuk, akik nem ismertek az ország nyilvánossága előtt, ám akikre mindannyian felnézhetünk, akiket példaképnek választhatunk. Társadalmi, közösségi értéket létrehozó embereket keresünk, akik cselekedeteikkel pozitív hatással vannak környezetükre. Történeteket, fotót, videót várunk olyanokról, akik személyes példájukkal teremtettek valamilyen társadalmi értéket.

A benyújtott történetek leírásának maximális terjedelme 1000 karakter lehet.

A pályázat során az egyén sikereit állítjuk példaként a középpontba, ám a sikerek mögött esetükben mindig van közösségi, akár virtuális közösségi érték.

A Médiaunió Alapítvány által felkért zsűri az értékelés során előnyben részesíti azokat a jelölteket, akiknek a története inspiráló lehet mások számára, akik cselekedetükkel példát mutatnak másoknak. Főbb értékelési szempontok:

 • együttműködés
 • aktív állampolgári lét: közösségépítés, összefogás
 • munka, kitartás, szorgalom, tisztesség
 • adományozás
 • önkéntesség
 • felelősségvállalás
 • találékonyság, innováció
 • talpraesettség
 • befogadás

A pályázat benyújtása

Határidő: 2013. július 31.

A példaképekre a jelöléseket a www.joembertkeresunk.hu honlapon lehet leadni, az ott található jelölési adatlap kitöltésével.

További információ

Nyilas Judit, pr-munkatárs – info@joembertkeresunk.hu

Related Posts

NEKED MIT JELENT BUDAPEST? – Mondd el egyetlen szóban!

Kreatív és inspiráló felmérést indított a Fővárosi Önkormányzat városarculattal foglalkozó cége, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. A rendhagyó kutatás lényege, hogy kiderüljön, milyen szavakkal,…

Budapest legmenőbb teraszát keresi a Főváros!

Laza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban,..? Mindenütt terasz! Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros.…

A Tervezz tankönyvborítót! – pályázat eredményei

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2014 augusztusában Tervezz tankönyvborítót! címmel pályázatot hirdetett hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára. Ezzel igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy az idei…

Organikus elképzelés, természetbe nyíló mennyezettel

Lezárult az LG Electronics (LG) „Érezd az LG OLED-stílust” elnevezésű enteriőr-tervező pályázata, az LG a napokban ünnepélyes keretek között adta át a nyereményeket a legjobb…