Bor, mámor, Kispál

A négy éve feloszlott, és most újra koncertező Kispál és a Borz zenekar még nem lépett fel Magyarországon az újra kezdés óta. Láthatták őket az erdélyiek, a szlovákiai magyarok, és rövidesen a Londonban élők is fogják. Magyarországon azonban csak a Fishing on Orfűn lépnek színpadra idén.

10323140_762444040472605_849728542_n

Május 10-én Bátorkeszin, a gyönyörű, szlovák borvidéken lépett fel a Kispál. Nem kisebbítve a Bátorkeszi Borfesztivál érdemeit, az esti koncetre összegyűlt hétezer ember nyilvánvalóan a zenekar kedvéért utazott a szlovák kisvárosba.
Lovasi Andrással beszélgetve kiderült, hogy a Nagyváradon, a Moszkva kávézóban adott hangulatos klubkoncert után Sepsiszentgyörgyön 25 ezer ember előt játszottak egy szabadtéri koncerten. András szerint varázslatos, és egyben ijesztő volt az óriási tömeg négy év kihagyás után.

A koncertek tematikusak: ebben az évben a Napozz holddal, a Föld, kaland, ilyesmi, az Ágy, asztal, tv, valamint a Sika, kasza, léc bizonyos dalai hangzanak el a koncerteken.

A Bátorkeszi Borfesztivál egy varázslatos, hangulatos rendezvény volt kiváló borokkal, kézműves sajtokkal, helyi történelmi játékokkal, a helybéli, remek Jóvilágvan zenekarral, – és a Kispál és a Borzzal. Hétezer ember énekelte a sok éve nem játszott és sehol nem hallható dalokat. Kispál András még mindig Magyarország egyik legjobb gitárosa, és a sok évvel ezelőtt íródott daloknak még mindig volt mondanivalója. Olyan volt ez a koncert, mint egy nagy, családi vacsora. A zenekar abbahegyta az éppen játszott dalt, amikor egy lánynak a földre esett a szemüvege az első sorban, és csak akkor folytatta, amikor megkerült. A dalokat nem felejtette el a közönség. A kemény kispálos mag eljött, ott volt és énekelt.

DSCN6728

Arról, hogy miért éppen Bátorkeszi és Orfű, arról, hogy mi történik a régi formáció körül, közéletről és borról Lovasi Andrással készült egy nagyobb lélegzetű interjú, amely rövedesen itt lesz olvasható az oldalon.

Borsos – Kőszegi Erika

Fotó: Szauer Lilla, és Bátorkeszi hivatalos oldala

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..